DISCLAIMER  |  SITEMAP  |   | 

Legal Management Academy

Legal Management Academy 2014

Onder het motto "Wiens taal men spreekt, wiens oor men heeft", organiseert de "Legal Management Academy" dit najaar 4 modules die focussen op de communicatie met de interne cliënt.

4 eminente lesgevers vertrekken vanuit de eigen filosofie van de doelgroep om aan te geven hoe de bedrijfsjurist deze doelgroep het best benadert.

 • Donderdag 11 september 2014: Money, Money, Money ...
  Communicatie met de CFO

  De CFO droomt in cijfers. Cijfers zijn dan ook wat hij wil horen. Maar hoe vertaal je het werk van de bedrijfsjuridische dienst in cijfers? Hoever laat je de CFO mee bepalen welke juridische diensten je inkoopt?
  Richard G. Stock is een legal service consultant, partner van het Canadese Catalyst Consulting. Zijn expertise van over de oceaan belooft een boeiende uiteenzetting in het Engels.
  Lees meer : programma
  Lees meer :
  www.catalyst.legal.com
  Inschrijven

  • Donderdag 16 oktober 2014: Als het maar verkoopt
  Communicatie met de marketing

  Wie van ons kent niet het steeds weerkerende gevecht met de marketeers en de commercieel verantwoordelijken? Hun ongebreidelde creativiteit botst vaak tegen de muur van wettelijke voorschriften en beperkingen.
  Begrijpen wat voor hen essentieel is, helpt om oplossingen te formuleren die juridisch compliant en toch werkzaam zijn. Thierry Catoir, marketeer bij Remarkable put uit zijn jarenlange ervaring en brengt Philiep Caryn (International Communication & Sponsorship Quick Step) mee voor een nog meer doorleefde getuigenis.
  Nadere informatie volgt.
  Inschrijven

  • Donderdag 13 november 2014: Follow the leader
  Communicatie met de CEO

  Toegang tot de CEO is cruciaal voor het vergroten van de impact van het bedrijfsjuridisch werk. Maar hoe kan men het best deze deur openen, hoe kan men vertrouwen winnen?
  Weten wie de CEO is, hoe hij denkt, waarom hij doet wat hij doet, wat hij wel en niet wil weten, wat hij zou moeten weten.
  Er is geen betere dan Marc Buelens, professor aan de Vlerick management school, om ons in het hoofd van de CEO te laten kijken.
  Nadere informatie volgt.
  Inschrijven

  • Dinsdag 2 december 2014: Teach your children well
  Communicatie met de werkvloer

  - Wanneer ben je gebonden door een contract?
  - Welke gegevens mag je opslaan?
  - Waarom mag je het op een receptie voor een vakorganisatie niet hebben over de verkoopstrategie van je bedrijf?
  - Hebben consumenten echt zoveel rechten?

  Deze en andere concepten eenvoudig uitleggen aan je collega’s die niet juridisch gevormd zijn; ervoor zorgen dat ze het belang van een juiste toepassing inzien; de juiste reflexen aanleren... Bedrijfsjuristen hebben ook hier een belangrijke taak.
  Barend Blondé en Antoine Henry de Frahan loodsen ons door de bestaande pedagogische tools en geven aan hoe deze aan de eigen bedrijfsorganisatie kunnen aangepast worden.
  Zoals steeds een zeer interactieve en welgedocumenteerde module.

  Lees meer : programma
  Lees meer : bio Barend Blondé, bio Antoine Henry de Frahan
  Inschrijven


Legal Management Academy door en voor bedrijfsjuristen 


De allereerste Legal Management Academy van het IBJ zit erop! Het was een enorm succes!
 
12 bedrijfsjuristen deelden hun bijzondere expertise met de deelnemers van de Legal Management Academy. Wie  weet namelijk beter met welke uitdagingen de bedrijfsjuridische dienst wordt geconfronteerd dan de bedrijfsjurist zelf?

Belangrijke uitdagingen en oplossingen die het verschil hebben gemaakt in hun onderneming, “best practices”die de bedrijfsjuridische dienst versterken, kwamen aan bod.
 
De onderwerpen van deze Legal Management Academy 2011-2013 waren:
 

Module 1 – Rol van en waardecreatie door de bedrijfsjurist 
Module 2 – Leidinggevenden 
Module 3 – Efficiency, tools and systems
Module 4 – Outside Counsel Management & budget control
Module 5 – Solo en KMO-juristen
Module 6 – Self-management

DISCLAIMER  |  SITEMAP  |   |